Cupping therapie gecombineerd met Hypnose 

Waarom Cups massage dieper werkt?

Cupping is een techniek waarbij de huid wordt aangezogen, je huid trekt vacuüm. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het direct zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van de levensenergie QI. Deze geweldige methode is al eeuwen oud en heeft zijn oorsprong vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze vacuüm massage is een echte hype en heeft vele fans, dit komt door de talloze fysieke en mentale voordelen. Toch is deze cupping behandeling bij praktijk Simone van Bekkum niet nieuw, deze cups massage wordt binnen mijn praktijk al jaren toegepast. Soms zelfs in combinatie met acupunctuur. 

In de zomer komen er vele dames langs voor een cupping cellulitis behandeling, want door het cuppen wordt je onderhuid bindweefsel strakker en afvalstoffen worden afgevoerd, het is een echte Detox voor je lijf en mooie aanvulling op een dieet. Een cups massage zorgt er ook voor dat vocht in de benen kan worden afgevoerd, hierdoor worden je benen slanker en strakker.

In het gezicht cuppen kan natuurlijk ook, we doen dit in combinatie met een fruitzuren peeling. Dit is een mooie combinatie, want de natuurlijke (fruit)zuren zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en de tint van de huid egaler en frisser eruit gaat zien. Door het gezicht regelmatig te cuppen is het net alsof je een intensieve bindweefsel massage krijgt. De huid wordt rood, doorbloed en je gezicht krijgt een liftend effect, waardoor de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. (mini Facelift)

cupping therapie

Het cuppen ziet er wat freaky uit

Het cuppen ziet er op het eerste gezicht wat freaky uit, maar de werking is zeer krachtig. De Cupping therapie is ook echt een hele mooie aanvulling op de huidige fysiotherapie en lichaamsgerichte behandelingen. Het versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en - knopen. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd en het lichaam ontspant. Cuppen is effectief tegen stress en zorg dat emotionele blokkades ruimte krijgen. Door de afvoerende werking kun je vele klachten oplossen. Een detox voor je lichaam & geest!


Cupping is geschikt bij verschillende klachten

cupping massage, simone van bekkum
cupping, simone van bekkum

Topsporters en Celeberties zijn dol op cupping, het heeft namelijk een medische en cosmetische werking. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om alle opgeslagen spanning en afval in het lichaam op te ruimen. Deze therapie zal dus niet alleen je klachten aanpakken, maar het lichaam ook nog eens verstrakken en volledig laten ontspannen.

Cupping is zeer geschikt bij klachten als:

 • Burn-out / stress
 • Vermoeidheidsklachten
 • Pijnlijke/ vastzittende spieren
 • Schouder/ nekklachten
 • Rugklachten
 • Doorbloedingsstoornis
 • Beginnende verkoudheid
 • Overbelasting
 • Reuma
 • Astma
 • Migraine
 • Cellulitis
 • Littekens
 • Vochtophopingen
 • Ontstekingsremmend
 • Emotionele blokkades loslaten

Veel gestelde vragen over cups massage

Wat is het doel van cuppen?
Het doel is voor iedereen verschillend, maar cupping draagt zeker bij aan een gezonde lifestyle en helpt tegen heel veel klachten.
Je lichaam en geest worden gereinigd en opgeslagen afvalstoffen verdwijnen uit je lichaam zodat zuurstofrijk bloed kan stromen.

Waarom is Cupping zo effectief?
Deze techniek gaat veel dieper dan een klassieke massage, je bereikt hiermee echt de diepere huidlagen. Door het cuppen worden alle blokkades in het lichaam losgemaakt en afgevoerd. De energie kan weer stromen. Deze behandeling stimuleert de boorbloeding, afvalstoffen (giftstoffen) worden afgevoerd en spier knopen en verklevingen komen los. Je weefsel wordt zichtbaar verbeterd.

Kun je na het cuppen blauwe plekken krijgen?
Schrik niet wanneer je na cupping in de spiegel kijkt. Een cupping massage kunnen blauwe of rode plekken achterlaten die een paar dagen en soms weken zichtbaar blijven. De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen. Ondanks dat de plekken er niet fraai uitzien, is de massage echt heel effectief. Meestal na het herhalen van de cupping behandeling nemen de blauwe plekken af. Wel volhouden want het is ook een teken dat er van binnen wat gebeurt!

Doe een cuppingbehandeling zeer?
Het cuppen kan pijnlijk zijn, vooral de eerste keer. Hoe meer afvalstoffen er in je lijf zijn opgeslagen hoe pijnlijker. Cupping op de benen is vaak pijnlijker dan op de rug. Maar na een paar keer is je lijf weer schoon, de pijn weg en voel je je herboren.

 

Wat kun je verwachten van een cupping massage?
De glazen cups worden op de huid geplaatst en handmatig heen en weer gehaald, richting het lymfe. Dit kan als er veel opgehoopte afvalstoffen aanwezig zijn en verklevingen in het bindweefsel best pijnlijk aanvoelen. Vaak na 2 of 3 behandelingen is deze cupping massage niet meer pijnlijk. Daarna blijven de glazen cups ongeveer +/- 15 minuten op hun plek zitten. Na de behandeling is het goed om veel water te drinken en even rustig aan te doen, er wordt namelijk veel afgevoerd. 

Kun je afvallen door te cuppen?
Je valt er zeker van af, alle vocht die de lichaam vasthoudt kan worden afgevoerd, het lijkt net of je een detox kuur hebt gedaan. Bij meerdere behandelingen verlies je ook centimeters en verdwijnt cellulitis.

Helpt Cupping tegen oedeem klachten?

Cupping maakt vet- en vochtophopingen minder. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Ook worden de verklevingen losgemaakt en ook deze afvalstoffen worden afgevoerd. Hierdoor kan cupping helpen tegen bijvoorbeeld oedeem en cellulitis.

 

Werkt cupping wel ontspannend?
Cupping werkt uiteindelijk ontspannend, na de behandeling kan je erg moe zijn, omdat je lichaam aan het opruimen is. Geef hier aan toe en ga even lekker liggen of slapen. Je zult merken dat als je het vaker doet, het verslavend werkt omdat je je zo ontspannen en lekker voelt.

 

Helpt Cupping bij hoofdpijn?
Cupping heeft veel positieve effecten op je lichaam. Behalve dat het ontspannend is voor je spieren en rimpels helpt voorkomen, kan het ook verlichtend werken bij hoofdpijn en migraine. Bij een cuppingmassage stroomt er namelijk vers zuurstofrijk bloed naar het hoofd en worden er tegelijkertijd gifstoffen afgevoerd. Ook vermindert het de spierspanning in de nek, wat voor veel mensen een belangrijke oorzaak is van hoofdpijn en migraine.

Kan ik emotioneel worden na een cupping behandeling?

Je kunt en ook na een cupping therapie behandeling emotioneel worden. Door de diepe werking van deze massage, komt er een hoop los, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Tevens kunnen er tijdens deze behandeling zomaar emoties naar boven komen. Het werkt ontzettend helend, alles wat opgeslagen ligt mag los komen. Dat is al emotioneel op zich. 

 

Waar komt Cupping vandaan?
Cupping is niet iets nieuws; deze vorm van massage is namelijk een eeuwenoude methode uit de traditionele Chinese geneeskunde. Door een cup op de huid te plaatsen, te knijpen en langzaam weer los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm.


Wat doet cupping voor mijn huid?
Met facial cupping wordt de bloedtoevoer naar je gezichtshuid verbeterd en wordt de soepelheid van je huid bevorderd. Ook verstevigt het je huid, doordat de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Tijdens de facial cupping gaan we de huid ook behandelen met een fruitzuren peeling zodat de dode huidcellen ook verwijderd worden. Tijdens het cuppen op het lichaam wordt het bindweefsel verstevigt, de huid wordt glad en egaal. 

Ik heb een gevoelige huid, kan ik dan een cupping boeken
De cups zijn van glas en hierdoor is allergie erg zeldzaam. Bij een gevoelige huid moet je eerder rekening houden met de kans op blauwe plekken, roodheid en gevoeligheid tijdens en de behandeling. Dit verdwijnt meestal naar een paar dagen. Bij de 2e en 3e behandeling wordt dit vaak minder. Dit is ook afhankelijk van de verklevingen en hoeveelheid afvalstoffen. 

Cuppen met spataderen?
Met cupping therapie moet je wel opletten als je spataderen hebt. Er zijn verschillende soorten aderen, wij gaan eerst kijken hoe je stelsel werkt voordat we gaan cuppen. Je moet in ieder geval niet zelf gaan cuppen op spataderen, laat dit professioneel uitvoeren en als je twijfelt even overleggen met de huisarts.

 

Hoe vaak moet je cuppen?
Dat hangt van je doel af, maar cuppen moet je wel onderhouden.


Mag ik cuppen tijdens de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap kun je de benen en de billen laten cuppen. Het is niet de bedoeling om op je buik te gaan cuppen. Tijdens de zwangerschap moet je niet te vaak je lichaam laten cuppen en zeker niet in de laatste fase vanaf 38 weken.

 

Wanneer kan ik resultaat verwachten als ik de cups gebruik tegen cellulitis?
De meeste dames hebben al 4 behandelingen al de eerste resultaten. Uiteraard is dit afhankelijk van de mate waarin je cellulitis hebt en de levensstijl die je erop nahoudt. Voeding, water drinken, sporten en aanleg. Maar na 6 behandelingen moet er toch echt al resultaat zichtbaar zijn. 

 

Moet ik altijd blijven cuppen tegen cellulitis?

Helaas zal cellulitis altijd terugkomen. Om te zorgen dat je het behaalde resultaat behoudt is het advies om na een cupping kuurbehandeling  van 4 tot 6 behandelingen kort achter elkaar, eens in de 2 a 3 weken dit moet onderhouden.

 

Kan ik thuis ook gaan cuppen?
Je kan alles zelf thuis doen, maskertje, peeling, nagels lakken, dit geldt ook voor cuppen, maar de techniek er achter en op de juiste manier afvoeren van je afvalstoffen is wel even wat anders. Tijdens cupping therapie komen er ook opgeslagen emoties los, dat bereik je niet vanuit huis natuurlijk.

Een cuppings consult in combinatie met acupunctuur is erg effectief tegen het opruimen van afvalstoffen, het activeren van de doorbloeding, het schoonmaken van medianen en lymfe. Het is een pure ontgiftingskuur en niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je brein! Deze behandeling is een detox voor je lichaam en geest. Daarnaast versterkt deze methode je immuunsysteem en je  energieniveau krijgt een boots. We beginnen langzaam en bouwen het op. De behandeling is niet pijnloos, de rodheid en blauwe plekken zijn zones waar afvalstoffen zich hebben opgehoopt. Het lichaam laat hierdoor zien waar de verstoring in het lijf zich bevindt. 

Effectief bij

 • Vocht vasthouden en lymfe dorstroming
 • Afvoeren van afvalstoffen
 • Afvallen en Detoxen
 • Cellulitis
 • Huidproblemen
 • Stress
 • Spierpijn
 • Rug en nek klachten
 • Fysieke problemen
 • Verslapping
 • Doorbloeding
 • Fultloos en weinig energie 

 

Je kunt kiezen voor een 30 en 60 minuten behandeling of kuurkaart
Alleen cupping
Alleen acupunctuur
Cupping in combinatie met acupunctuur 
Acupressure wordt vaak toegepast bij kinderen


Cupping Gelaat;
De 4x kuurbehandeling wordt per kwartaal gebruikt om de huid een boots te geven. Deze kuur duurt 4 weken, elke week 1 behandeling. Na deze kuur kun je het resuktaat onderhouden met eens in de 4 tot 6 weken een 30 of 60 minuten sessie. In deze behandeling wordt een fruitzuren peeling gebruikt & of masker voor optimaal resultaat.


Cupping lichaam;
Cupping lichaam kun je een keer proberen als een losse behandeling van 30 of 60 minuten. Als het resultaat je bevalt en je voelt je heerlijk energiek, dan kun je ervoor kiezen om voor een kuurbehandeling te gaan. Bijvoorbeeld 4x of 10 x verdeelt over een periode. Zo blijf je in balans, cellulitus en stressvrij