Home » Over Simone

Over Simone

Simone van Bekkum.... Heb je even hahahaha.... 
Al jaren lang heb ik een fascinatie over alles wat te maken heeft met het menselijke brein, communicatie tussen mensen, het mooiste van een mens laten zien en mensen beter maken. “Wat beweegt de mens, waarom maakt men het EGO zo belangrijk, waarom is men zo bescheiden of vervelend en waarom gebeuren de dingen die er gebeuren”. Als kind van 9 jaar verslond ik de psychologie en spirituele boeken van mijn 14 jaar oudere zus. Al snel ontdekte ik dat ik high sensitieve, helder voelend en wetend ben, nu in deze tijd is dat heel gewoon, maar vroeger was dat best lastig. Ik voelde me anders en wist niet zo goed wat het was!

 

Het was ook een enorme zoektocht.. in werk, relaties .. en in mijn zelf! Hoe kan ik deze gave, onrust, al deze gevoelens en de drang om mensen beter te maken gebruiken? In ons ouderlijk gezin (nakomertje) was ik ongemerkt altijd de steunpilaar, coach en relatie probleem oplosser. Na mijn studies aan het Ondernemers College in Amsterdam: afgestudeerd Commerciële Bedrijfskunde, daarna  Master Business Administration M.B.A. aan de Vrije Universiteit ben ik diverse opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van het menselijk lichaam, psychotherapeut, Beauty, voeding, antistress coach, mindfulness en accupunctuur gaan volgen. Daarbij voelde ik me als een vis in het water!

 

 

Ook ik ken de hobbels van het leven!

Mijn bewogen leven ging alle kanten op, Ik was onrustig en kon mij niet binden aan een werkgever. Al snel werd ik ondernemer (vrijheid). Ik wilde ontdekken, reizen en mensen ontmoeten, Leven! En dat deed ik ook, ik heb in Italië, Spanje en Australië gewoond. Bedrijven opgezet in vakantiewoningen, verzekeringen, import & export, cosmetica en schoonmaak groothandel FayonRond mijn 30ste merkte ik dat ik de connectie met mezelf en mijn passie “mensen helpen en beter maken” op de achtergrond had geschoven.  

 

Ik keerde terug naar Nederland en besloot mij helemaal te gaan storten op de Beauty & Gezond leven: van gewichtsconsultent, schoonheidsspecialist, huidtherapeut tot stress coach. Heerlijk vond ik het.. Na een tijdje miste ik wat uitdaging en ging ik een Netwerk voor vakspecialisten opzetten. Het Nederlands Cosmetica Netwerk (NECONET). Dit groeide in 2008 in een rap tempo uit tot een groot succes! Ik was hier helemaal niet klaar voor, laat staan in balans en trok ongemerkt door de angst voor mijn eigen succes de verkeerde mensen aan! Ik was op dat moment zwanger en niet helemaal mezelf, toen ging het snel, het bedrijf ging failliet. Alles wat ik in jaren werken en ploeteren had opgebouwd was weg, mijn (ex)partner vertrok met de noorden zon. Tijdens mijn zwangerschapsverlof (zwangerschapssuiker, hierdoor 35 kg zwaarder) had mijn ex-partner er een puinhoop van gemaakt! Daar stond ik dan alleen, met helemaal niks, alleen mijn pasgeboren baby! Nog een geen 5 maanden later, als klapper op de vuurpijl werd mijn moeder ziek en overleed kort daarna! Geen fijne tijd.

 

In deze tijd werd ik weer terug geroepen op mezelf en ging (zo autodidact als ik ben) weer verder studeren pakte oude studies op zoals acupunctuur, massage, energetisch reinigen, psyché coaching, business coaching, persoonlijke ontwikkeling, Acces Bars, groepsdynamiek, EMDR, persoonlijkheid stoornissen, Psych K! Ik was in die tijd behoorlijk uit balans en stortte mij op alles wat met therapie te maken heeft. Na een tijdje (duurde wel even) krabbelde ik weer op. Ontmoeten de juiste mensen, zat goed in mijn energie en begon weer te stralen … Wat nu? In 2013 werd TotaalVisie nu praktijk Simone van Bekkum geboren! Ik begon met acupunctuurBusiness coaching en psychotherapie. vervolgens werd mijn kennis en behandel pallet steeds groter, waardoor ik heel veel mensen, maar ook kinderen kan helpen.

Plots in 2018 werd mijn oudere zus ziek en overleed na een jaar ziekbed aan longkanker. Het leven stond weer even stil en gaf mij een realiteitscheck. Kort daarna heb ik een reis naar Bali gemaakt, dit was een mooie reis vol verwerking en nieuwe inzichten. Ik heb op Bali ook weer nieuwe technieken mogen leren en kennis mogen maken met de kracht van heling, binaural beats en de programma's van ons onderbewuste brein zoals Psych k en stress therapie. Naar mate ik ouder (1976) wordt neemt mijn 6e zintuig toe en ben ik echt een helderzienden. Als cadeautje voor mezelf en om gelijkgestemde te ontmoeten volg ik momenteel nog een extra opleiding tot medium paragnost in Amsterdam. 

Liefs Simone