"Therapie: Een Synergie van Medische, Spirituele en Holistische Methoden"

therapie Simone van Bekkum

Mijn therapieconsulten omvatten een mix van Systemisch werk (opstellingen), medische, spirituele en holistische elementen, waarbij jouw behoeften altijd centraal staan. Geen enkele sessie is hetzelfde; wat nodig is, wordt vanzelf aangepakt. Als therapeut integreer ik diverse technieken in mijn aanpak, waardoor elk consult uniek en volledig op maat is. Met mijn medische achtergrond, levenservaring en intuïtie kan ik snel tot de kern komen. Ondanks mijn spirituele benadering houd ik van een realistische aanpak, waardoor cliënten zich snel op hun gemak voelen.

 

Als je op zoek bent naar jezelf, worstelt met vage klachten, relatieproblemen, burn-out situaties, levensvragen hebt, rouwverwerking of belemmerende overtuigingen wilt loslaten, kunnen enkele pakketsessies therapie of coaching je echt helpen. Door deze benadering zal het leven lichter aanvoelen, en zul je stap voor stap jezelf optimaal leren begrijpen. Deze transformatie is echt en stelt je in staat om na het traject zelfstandig verder te gaan. Het is de ultieme vorm van zelfliefde, waarbij je je emoties aangaat om uiteindelijk je kracht te vinden en optimaal in je vel te zitten.

 

Tijdens een consult werken we holistisch aan jouw fysieke, mentale, emotionele en energetische welzijn. Het resetten van je stressniveau, essentieel in deze tijd, gebeurt automatisch al tijdens het 1ste therapeutische consult.

  • Fysieke
  • Mentale
  • Emotionele 
  • en Energetische lichaam.

"De Oorzaak ligt vaak Dieper dan het Probleem zich Manifesteert"

therapie simone van bekkum

Herken je de signalen? als je uit balans bent of te veel taken hebt, ligt stress en vage klachten op de loer! De meeste klachten blijven vaak medisch onverklaard, zoals slecht slapen, hoofdpijn, nek- en rugklachten, hyperventilatie, onrust, disconnectie, pijntjes en nog veel meer.

 

Gebeurtenissen is je leven (kindertijd 0 tot 18 jaar) hebben een grote invloed. De impact van deze gebeurtenissen, overtuigingen en patronen wordt vaak onderschat. Terwijl we veel aandacht besteden aan uiterlijke verzorging, voeding en activiteiten, negeren we vaak de basisbehoeften van ons lichaam en geest. We negeren liever dan (onze tijdlijn) te doorvoelen en op te ruimen. 

 

Het leren voelen en doorbreken van niet-dienende patronen, bewustwording van ons lichaam, en opruimen van emotionele bagage wordt vaak verwaarloosd. Maar juist door regelmatig je systeem te resetten, blijft je immuunsysteem op peil en krijgen stress en vage klachten geen kans. Laat mij je helpen om samen de regie over je eigen leven te nemen!

 

Laat mij jou helpen om samen de regie over jouw leven terug te pakken!


Houd jezelf in topvorm door je emoties aan te gaan en op te ruimen

Net zoals eten, drinken en slapen is therapie de APK voor je systeem. 

Therapie wordt vaak als een zwaar begrip ervaren, maar dat hangt af van je specifieke behoeften. Ik werk met diverse mensen die verschillende doelen hebben. Je kunt bijvoorbeeld werken aan persoonlijke groei op verschillende niveaus of werken aan het onderhouden van je stresssysteem.

 

Iedereen heeft zijn eigen systeem met opgeslagen patronen, gevoelens, gedachten, emoties, prikkels, triggers en levensgebeurtenissen, zowel fysiek als mentaal. Dit begint al in de baarmoeder (erfelijkheid) en ontwikkelt zich gedurende het leven. (Opstellingen en systemische werk)

 

Het is belangrijk voor iedereen om af en toe 'de harde schijf' - zoals ik het soms noem - of de persoonlijke Cloud op te schonen. Dit kan op het gebied van stress zijn, maar ook wat betreft trauma en vage klachten.

 

Het ontladen is van cruciaal belang, zodat de neuronen in je lichaam en hersenen de kans krijgen om optimaal te functioneren, zowel fysiek als mentaal. Dit draagt bij aan je vitaliteit, gezondheid en stressvrije leven!


De Impact van Stress: voor je Immuunsysteem en Gezondheid"

stress mannen, simone van bekkum

Overmatige stress is schadelijk en kan leiden tot een verzwakking van het immuunsysteem, resulterend in diverse fysieke en mentale klachten. Langdurige stress kan het cortisolgehalte in het bloed verhogen, wat schade kan veroorzaken.

 

Klachten die vaak voortkomen uit langdurige blootstelling aan stress zijn onder meer: slaapproblemen, onrust, laag libido, huilbuien, stijfheid, hoofdpijn, rugpijn, aanhoudende vermoeidheid, prikkelbaarheid, rusteloosheid, onregelmatige menstruatie, haaruitval,  lusteloosheid, spierpijn en moeite met concentratie. Als je te lang hiermee te lang blijft doorlopen dan gaan deze klachten over in een burn-out of chronische stress triggers. 

 

Topsporters en beroemdheden zijn fan van stress therapie vanwege de vele voordelen. Tijdens deze sessies komen alle opgeslagen spanningen en afvalstoffen vrij en deze kunnen door het lichaam zelf worden opgeruimd. Deze therapie vorm helpt ook bij het verlichten van klachten en het lichaam leren ontspannen. Stress therapie is bij uitstek geschikt tijdensom oude emoties los te laten.