Hoe kun je edelstenen het beste gebruiken?

Edelstenen, ze zijn prachtig... Ze geven je energie, laten je stralen en zorgen dat de ruimte de juiste energie krijgt. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking. Eenmaal een edelsteen gekozen die het beste bij jou past, wil je de kracht natuurlijk optimaal ervaren. Dit doe je door de edelsteen eerst te reinigen, op te laden en te programmeren.

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Dit is een van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt voor alle steensoorten en (i.v.m kalk in het water).

Stop je de steen in de aarde dan kan de steen zijn negatieve lading kwijt. Dit is een methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. 

Een Amethist steen is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen. Door een steen 24 uur op de Amethist te leggen wordt deze vanzelf gereinigd.

edelstenen, simone van bekkumn

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Je kunt je steen opladen door;

 • Zonlicht
 • Maanlicht
 • Bergkristal

De laatste stap is het programmeren van je steen:
Dit doe je door jouw energie erop te focussen en een bijpassende Affirmatie eraan te geven. (een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven, door herhaling en energie gaat het zich in je leven  manifesteren. (je kunt het zien als een ritueel, zodat je meer betekenis geeft aan jouw steen)

9 manieren om edelstenen te gebruiken?

edelstenen, simone van bekkumn

1. Draag de edelsteen bij je

Hoe dichter je een edelsteen bij je draagt, hoe krachtiger deze voor je werkt. Sommige edelstenen zijn verkrijgbaar in een handig broekzak formaat. Ook kun je een edelsteen ketting dragen om direct de energie van de edelsteen op je huid te ervaren. Of een edelsteen met een veiligheidsspeld aan de binnenkant van je BH vast maken, zodat het goed de energie kan afgeven en opnemen. Op deze manier werkt de steen tot diep in je cellen.

 

2. Leg de edelsteen op je lichaam of in je hand tijdens een meditatie

Door een edelsteen in je handen te houden of op je lichaam te leggen, geef je je meditatie extra kracht en betekenis. Je kunt ook tijdens deze meditatie de steen programmeren en energie van de steen gebruiken om te aarden.

 

3. Geef je edelstenen een mooi plekje in huis

Als je edelstenen in huis wilt leggen, is de gouden driehoek een mooi begin. Dit is een combinatie van rozenkwarts, amethist en bergkristal, welke je in een driehoek legt. De edelstenen verbinden zich met elkaar en in de driehoek ontstaat zo een krachtveld van liefde, rust en helderheid. Een groene kwarts diffuser of groene kwarts handzeep dispenser mag in huis niet ontbreken: De belangrijkste eigenschappen van de groene kwarts is het versterken van de energie in de ruimte. Hierdoor ontstaat er een veilig en aangenaam gevoel!

4. Edelstenen als beschermers van je huis

Plaats een rozenkwarts of bergkristal steen bij je voordeur voor een reinigende werking. Op deze manier wordt alles wat je huis in en uit gaat energetisch gereinigd. Bergkristal in je raamkozijn zorgt ervoor dat energie van buitenaf zich reinigt voordat het je huis binnenkomt. 

Maar een Celestien of Rozenkwarts steen is erg prettig om op je nachtkastje of bureau te leggen, deze stenen zuiveren, geven rust en bieden bescherming tegen elektromagnetische straling. 

5. Edelstenen als onderdeel van een altaar

Een altaar heeft iets magisch. Je kunt bijvoorbeeld een altaar maken met bloemen, stenen, kaarsjes, inspirerende teksten, een dierbare foto, een moodboard. Dit is dan jouw plekje waar je even tot rust komt je intenties zet, mediteert en dingen kan overdenken. Een altaar herinnert je aan datgene wat voor jou waarde heeft. 

 

6. Edelsteen essence of in (voeten) bad 

Een edelsteen essence is een sterk geconcentreerd aftreksel van edelsteen. Een paar druppeltjes van dit essence helpt om je lichaam, geest en energie te helen. Niet alle edelstenen zijn geschikt om edelsteen essence van te maken. Ik raad je aan edelsteen essence te maken van Rozenkwarts (zelf-liefde), Amethist (rust) en Bergkristal (helderheid). Je kunt natuurlijk ook deze stenen in een (voeten) bad doen, voor een extra ontspannende werking.

 

7. Edelstenen zoals Bergkristal, Amethist en/of Rozenkwarts in het water

Water is krachtig en heeft het vermogen om de kracht van haar omgeving op te nemen. Wij bestaan ook niet voor niets voor het merendeel uit water! Door edelstenen aan je water toe te voegen, geef je de energie van de edelsteen zijn kracht /werking aan het water mee. Gebruik hiervoor een Bergkristal (helderheid), Amethist (rust) of Rozenkwarts (zelf-liefde) steen.

   

  8. Huisdieren en edelstenen

  Ook dieren zijn gevoelig voor edelstenen. Probeer eens een steen in de mand van je huisdier of in de buurt van zijn etensbak. Je kunt zelfs stenen water maken voor je huisdier. Vooral gevoelige dieren reageren goed op de kracht van edelstenen.

   

  9. Edelstenen en planten

  Je zult je verbazen maar .. verwen je planten in huis eens met de kracht van een edelsteen. Planten reageren namelijk goed op de energie van stenen. Leuk om eens uit te testen hoe jouw planten hierop reageren.