Home » Consulten » Therapie

Wat is therapie voor mij?

simone van bekkum, therapie

Therapie is een woord waar je alle kanten mee op kan, tegenwoordig wordt overal wel een therapie voor bedacht of gebruikt. Ik zelf geloof niet in 1 soort therapie wat jouw hulp vraag, klacht, probleem of stress niveau gaat veranderen. Het blijkt in de praktijk elke keer weer een schakel te zijn van verschillende therapie vormen gemixt of achter elkaar wat uiteindelijk voor de verandering zorgt en een blijvend resultaat oplevert. Therapie vindt men vaak zo'n zwaar woord, dat is afhankelijk van je hulp vraag, maar je kunt therapie ook zien als het aan jezelf werken op verschillende niveaus en onderhouden van je systeem. Want iedereen heeft een eigen systeem met opgeslagen patronen, gevoelens, gedachten, emoties, prikkels, triggers, gebeurtenissen programma's zowel fysiek als mentaal! Dit ontstaat al in de baarmoeder (erfelijk) en bouwt zich gedurende je leven uit. Het is voor ieder mens goed om zo nu en dan je harde schijf zoals ik dat soms noem, of je persoonlijke cloud op te schonen, dit kan op stress niveau zijn, maar ook m.b.t. trauma en vage klachten! Het ontladen is belangrijk zodat de neuronen in je lichaam en je hersenhelften de kans krijgen om optimaal fysiek en mentaal te functioneren. Hierdoor blijft je fit, gezond en stress vrij! Net zoals eten, drinken en slapen is een therapie vorm de APK voor je systeem. Denk maar niet dat dit alleen voor volwassen geldt, maar juist ook voor jonge kinderen en pubers. Wil je meer weten vul gerucht het contact formulier in en ik bel je even op!

Soorten Therapieën

Hieronder vindt je een korte omschrijving van alle therapieën die ik toepas in mijn praktijk. De meeste behandelingen duren ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van het doel. Als je via de agenda bijvoorbeeld een consult boekt, plan dan 60 minuten in, zodat we voldoende tijd hebben. Na een reeks aan behandelingen is er ook een korte sessie van 30 minuten mogelijk, hierover kunnen we samen kijken wat handig is.

Acces Bars

Een Access Bars behandeling zorgt voor directe rust in je hoofd, zonder te praten kunnen oude patronen, gedachten, gevoelens en blokkades zich loslaten. Door het regelmatig toepassen van bars therapie kun je zelfs je immuunsysteem verhogen. De Access Bars behandelingen worden over de hele wereld toegepast bij volwassenen en kinderen. De resultaten zijn bijzonder! Mensen die Access Bars treatment hebben ervaren voelen zich bevrijd en maken daarna vaak een enorme sprong in hun ontwikkeling. Sommige mensen ervaren de behandeling als een gevoel van thuiskomen. Maar er zijn ook mensen die het ervaren als een heerlijke diepe ontspanning en dat is ook prima.