Ontdek hoe je jouw leven positief kunt veranderen

Ben je klaar voor een positieve transformatie in je leven? Ontdek hoe je jouw leven kunt veranderen en verbeteren. Wil je jouw leven Echt in positieve zin veranderen? Dan is het cruciaal om eerst jezelf te bevrijden van een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld, dat diepgeworteld is in je gedachten en overtuigingen, beïnvloedt al je beslissingen en keuzes. Maar hoe ontstaat dit negatieve zelfbeeld eigenlijk, en belangrijker nog, hoe kun je een nieuwe, positieve waarheid voor jezelf creëren?

Een negatief zelfbeeld kan een zware last zijn. Het beïnvloedt hoe je jezelf ziet en hoe je het leven ervaart.

Een negatief zelfbeeld gaat verder dan tijdelijke onzekerheid; het is een constante aanwezigheid van negatieve gedachten en oordelen die elk aspect van ons leven beïnvloeden, zoals onze relaties, werk en zelfs onze opvoeding. Het zijn gedachten als:

  • Ik ben niet goed genoeg
    Ik ben niets waard
  • Niemand luistert naar mij
  • Ik mag geen ruimte innemen
  • ik doe toch alles fout, ik kan het niet 
  • Ik moet maar dienstbaar zijn en mag niet ontvangen

Een negatief zelfbeeld kan ontstaan door verschillende redenen, zoals negatieve ervaringen of opmerkingen van anderen. Het is belangrijk om te begrijpen waar die negatieve gedachten vandaan komen en hoe je ermee om kunt gaan.

Door negatieve denkpatronen aan te pakken, zelfcompassie te cultiveren en hulp te zoeken , kun je stap voor stap je zelfbeeld verbeteren en een meer positieve kijk op het leven krijgen. In mijn persoonlijke groei sessie waar ik therapie vormen combineer en verschillende opstelling vormen kunnen we vrij snel de diepte in en deze blokkade transformeren zodat je weer ten volle kunt leven! 

Het ontstaan van negatieve gedachten en wat zijn de gevolgen?

Een negatief gedachten worden gevormd door onze opvoeding en levenservaringen, en kan zelfs genetisch worden overgedragen. Negatieve overtuigingen en patronen binnen families kunnen al van generatie op generatie worden doorgegeven. Ook de manier waarop we als kinderen worden behandeld, kan een grote invloed hebben.

Momenten waarop we ons niet gezien of gewaardeerd voelden, of wanneer we constant geconfronteerd werden met negatieve opmerkingen, kunnen bijdragen aan het ontstaan van een negatief gedachten. Zelfs externe factoren zoals pesten kunnen een grote rol spelen bij het vormen van ons zelfbeeld. Negatieve gedachten beperkt zich niet alleen hoe we naar onszelf kijken, maar ook hoe we de wereld om ons heen ervaren en hoe we ons gedragen in verschillende situaties.

 

Wanneer het negatieve zelfbeeld eenmaal actief is, probeert ons brein dit negatieve gevoel te vermijden door ons gedrag aan te passen en situaties te vermijden die onze onzekerheid versterken. Dit resulteert vaak in please gedrag, terugtrekking uit uitdagende situaties en een algemeen gevoel van angst en stress. Het negatieve zelfbeeld kleurt niet alleen hoe we naar onszelf kijken, maar ook hoe we de wereld om ons heen waarnemen. Positieve ervaringen worden gefilterd en negatieve overtuigingen worden bevestigd, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.

 

"Omgaan met Negatieve Gedachten: Bevrijd jezelf van Onzekerheid"

Hoe kun je je negatieve zelfbeeld veranderen? Het begint allemaal met bewustwording. Door bewust andere keuzes te maken en nieuwe ervaringen op te doen, kunnen we onze perceptie veranderen en een nieuwe waarheid voor onszelf creëren. Dit proces kost tijd en moeite, maar het is zeker mogelijk. Het gaat om het trainen van ons brein om positiever te denken en te focussen op het goede in plaats van het negatieve.

 

De combinatie therapieën die ik in praktijk Simone van Bekkum  aanbiedt geven echt resultaat en zorgen voor een langdurige persoonlijke groei.

Ik combineer bijvoorbeeld EMDR technieken, met hypnose, het mediumschap en familie opstellingen. deze combinatie methode zorgt ervoor dat je van alle invalshoeken jouw stemmetjes in je hoofd voorgoed gaat opruimen en transformeren. Hierdoor ontstaat er ruimte voor wie jij echt bent en kun je weer ten volle leven!