Acces Bars helpt bij gevoelige kinderen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Acces Bars doeltreffend is bij het reguleren van prikkels. Zes maanden geleden hebben verschillende kindertherapeuten samen met kinderartsen in Zuid Holland een pilot gedraaid. De vraag was kan Acces Bars een toevoeging zijn en/of verlichting bieden voor kinderen. Het is soms lastig voor kinderen om hun prikkels te reguleren en goed te kunnen aangeven wat er daad werkelijk in hun wereld afspeelt. Kinderen reguleren hun emoties anders dan volwassenen, ze kunnen zich minder goed kunnen uitdrukken en uiten.

Voor ouders vertonen deze kinderen vaak ongewenst gedrag, hierdoor volgt een correctie van ouders of onbegrip, wat de uiteindelijke spanning of prikkel niet oplost maar verstrekt. Acces Bars in combinatie met binaural beats en fysieke therapie blijkt na verschillende test casussen aldus Praktijk Simone van Bekkum (die meewerkte aan het pilot) hoopgevend te zijn. Het is een mooie behandelmethode waarbij kinderen niet direct hoeven aan te geven wat hun dwars zit. Spelende wijs en op een ontspannen manier worden verschillende bar punten aangeraakt op het hoofd, het is deels te vergelijken met osteopathie maar met Acces Bars zorg je ervoor dat hersenhelften beter met elkaar gaan communiceren en opgeslagen emoties kunnen reguleren, zodat de spanning uit het lijf verdwijnt.

De werking van Bars is wetenschappelijk bewezen

De wetenschap laat zien dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door negatieve gedachten, gevoelens en emoties. Als je je Bars laat doen, kunnen de cellen weer hun natuurlijke bolvorming aannemen, en zo meer gemak voor het lichaam verzorgen. Ook is bewezen dat tijdens een Bars sessie de hersengolven veranderen van bèta naar theta niveau.