Wat vertellen symptomen en kwaaltjes aan jou?

simone van bekkum, therapeut, coach en  medium

Wat vertellen symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, lage weerstand, buikpijn en andere kwaaltjes aan jou?
Welkom, mijn naam is Simone, ik heb geprobeerd om de meest voorkomende klachten die ik in de praktijk regelmatig tegen kom hieronder uit te schrijven. Hierbij heb ik vanuit andere invalshoeken gekeken naar de kwaal en het verband met je energetische lichaam, Chinese geneeskunde, de mind, emoties, symptomen, het fysieke lichaam, patronen, blokkades en meer. Uiteraard zijn er verschillende invalshoeken mogelijk en daarin tegen is ook iedereen weer anders, dus deze inzichten kunnen voor jou verhelderend zijn of juist helemaal niet. Voelt het voor jou niet kloppend? "dat kan", vaak heeft dit te maken met de missing link, niet alle informatie hebben of het puzzelstukje wat ontbreekt. Dat is ook wel logisch omdat je pas een goede anamnese kan uitvoeren als de persoon voor je staat en je over alle informatie kan beschikken.

Hoofdpijn  

Hoofdpijn in het algemeen, hoofdpijn wijst vaak op te grote spanning wat bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door prestatiedwang van buitenaf, of door te graag iets goed willen doen, perfectionisme. Het moeilijk los kunnen laten, (controle) zorgt ook voor een druk in het hoofd. Stijfkoppigheid Je kent het gezegde wel door jouw stijfkoppigheid kun je je hoofd nog eens breken. Je voelt hem al, stijfkoppigheid zorgt ook voor hoofdpijn. Verkrampte spieren in de nek en schouders zorgen ook voor hoofdpijn klachten. De verkrampingen stralen namelijk door naar het hoofd. Een slechte houding waardoor je ademhaling niet optimaal is zorgt ook voor hoofdpijn. Daardoor is het goed doorademen ook essentiel voor je gezondheid. Eigenlijk zou iedereen meer aandacht aan zijn ademhaling kunnen besteden.

Migraine
Migraine wijst vaak op weerstand in je systeem, bijvoorbeeld tegen de stroom in gaan, blokkade in je onderbewuste brein, bijvoorbeeld een (innertlijk) conflict, moeite met het voldoen aan verwachtingen. Het kloppende gevoel komt soms ineens uit het niets de kop op steken. Hormonen hebben uiteraard ook een grote invloed op migraine, maar dan is menstruatie gerelateerde migraine. Dit heeft te maken met een daling van de oestrogeenspiegel rondom de menstruatie. Je kunt dit prima met eten en oefeningen oplossen. Aanhoudende 
migraine heeft bijna altijd een andere oorzaak.

Oren

Een vorm van slecht horen is natuurlijk ouderdom, een afwijking of ongeval, maar het niet goed horen/luisteren om een boodschap te ontvangen, kan zeker wel te maken hebben met een blokade bij de ontvanger. Het kan een teken zijn van: " Er niet mogen zijn of geen gehoor geven aan je innerlijke stem ". "Maar ook onderdrukking, iets niet willen horen, vluchtgedrag" kan bijvoorbeeld een aanjager zijn voor een oorontsteking.Jonge kinderen of volwasennen die te beschermd zijn opgevoed kunnen gevoelige oren hebben.