Het Ego is Niet de baas

Lees de 10 feiten over het EGO die je 'MAG' begrijpen

Tuurlijk hoort het EGO bij de mens, je EGO ook wel ECHO genoemd vindt van alles en oordeelt erop los. Haal je EGO van zijn directiestoel en neem de leiding over jou geheel, want er is namelijk meer dan alleen het EGO. Het EGO is slechts een ECHO in je hoofd..  Als het EGO niet belangrijk meer is, wat blijft er dan over? Laten we het je ziel of werkelijke zijn noemen. Een vertroebeld bewustzijn dat alle fratsen van je gedachten heeft losgelaten. 

 

Lees de 10 feiten over het EGO die je 'MAG' begrijpen

 1. Velen van ons leven volledig vanuit het EGO (reageren constant op hun eigen denkpatroon alsof het de waarheid is)
  Ons EGO is dan ook een onderbewust deel van de geest dat op de automatische piloot draait. 
 2. Bewust worden is  "Wakker worden".Zich bewust worden van deze constante stem,die aan het vergelijken is en steeds verteld wat je moet doen, wat er nog niet goed gaat en leeft van gedachtes en oordelen 
 3. Het EGO is een meester in het in stand houden van angst en vertrouwde patronen.
 4. Het EGO heeft maar 1 primair doel en dat is overleven. Je kunt je voorstellen dat overleven geen ontspannen gevoel geeft. 
 5. Het EGO wil geen verandering, maar je ware behoefte maskeren. Het EGO houdt je gevangen en klein!
 6. Wanneer we volledig gehecht zijn aan ons EGO (dat betekent dat we ons er niet van bewust zijn), zijn we niet in staat om beslissingen te nemen in overeenstemming met onze ware aard, gevoel en onze behoefte. 
 7. Als we ons bewust worden van het ego, kunnen we getuige zijn van het vertellen van verhalen over alles wat we ervaren, zoals een verhaal voor een film. Die verhalen zijn meestal gebaseerd op angst.
 8. Die verhalen zijn precies dat: verhalen. Niet noodzakelijk waarheden.
 9. Bewustzijn stelt ons in staat keuzes te maken BUITEN ons EGO.
 10. De ware macht is consequente keuzes maken die verder gaan dan het ego. We zijn niet het ego, we zijn bewustzijn. Het is daarom handig om het EGO als een KLEIN KIND te zien. Een kind die schreeuwt om aandacht, bang is of driftig wordt en projecteert op zijn/ haar omgeving. 

 

Hulp nodig bij het herkennen, in kaart brengen en elimineren van het EGO? contact us 

Liefs,

Simone 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.