Zakelijke Opstellingen voor Ondernemers

zakelijk succes coaching
business simone van bekkum

Ontgrendel je zakelijk potentieel met unieke systemische opstellingen en mediumschap. Krijg diepgaande inzichten, verwijder blokkades en realiseer jouw zakelijke doelen.

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar ik zie het dagelijks gebeuren: ondernemers die floreren en genieten van hun succes door het inzetten van zakelijke opstellingen en persoonlijke ontwikkeling.

Loop jij voorop of sluit je liever achteraan?

 

Inzicht vanuit een andere invalshoek is nuttig:

 • Welke Invloed heeft mijn Familiesysteem op mijn Zakelijk Succes?
 • Welke beslissingen passen het beste bij mijn groei?
 • Welke teamleden mag ik aannemen?
 • Wat zit er in de weg om authentiek te zijn? 
 • Wat heeft mijn organisatie nodig of mag juist worden los gelaten?
 • Een situatie uitzoomen en weer focussen op het grote geheel, kan dat?
 • Inzicht op onbewuste patronen en dynamieken die het bedrijf saboteren. 
 • Alles is energie, jij bent je organisatie, maar ook jouw medewerkers: "Wat heeft mijn bedrijf energetisch te vertellen"?

Ontdek jouw unieke Potentieel door Opstellingen & Mediumschap

Bij praktijk Simone van Bekkum helpen we je met het doorbreken van het plafond, het oplossen van zakelijke barrières en het realiseren van jouw doelen door middel van systemisch werk en unieke opstellingen. Onze methoden zijn speciaal ontworpen om inzicht te krijgen in verborgen dynamieken binnen uw organisatie en persoonlijke leven, zodat u als ondernemer nog meer mag en kunt floreren!

Mediumschap en zakelijke opstellingen zijn twee verschillende disciplines die op unieke wijze met elkaar gecombineerd kunnen worden om persoonlijke en zakelijke groei te bevorderen.

Mediumschap

Een medium fungeert als een brug tussen de fysieke en spirituele wereld. Dit kan nuttig zijn voor individuen die antwoorden zoeken op persoonlijke vragen of behoefte hebben aan heling en begeleiding vanuit een spiritueel perspectief.

Zakelijke opstellingen

Zakelijke opstellingen zijn een methode binnen de systemische therapie, ontwikkeld door Bert Hellinger. Hierbij worden dynamieken en onderliggende structuren binnen organisaties zichtbaar gemaakt door mensen of objecten te representeren. Het doel is om verborgen patronen en problemen te identificeren en te doorbreken, wat kan leiden tot verbeterde communicatie, samenwerking en efficiëntie binnen een bedrijf.

De Combinatie van Mediumschap en Zakelijke Opstellingen

Het combineren van mediumschap met zakelijke opstellingen kan krachtige inzichten bieden. Hier zijn enkele manieren waarop deze combinatie werkt:

 1. Inzichten vanuit het hiernamaals: Een medium kan tijdens een zakelijke opstelling spirituele informatie doorgeven die helpt bij het oplossen van organisatorische problemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om adviezen van overleden voormalige leiders of inzichten in de energie en toekomst van de organisatie.

 2. Energetische balans: Mediums kunnen helpen bij het opsporen van energetische blokkades binnen een bedrijf en deze door middel van spirituele technieken helen. Dit kan leiden tot een betere flow en harmonie binnen de organisatie.

 3. Dieper inzicht in persoonlijke rol: Werknemers kunnen door middel van mediumschap meer inzicht krijgen in hun persoonlijke rol binnen de organisatie en hoe zij deze optimaal kunnen vervullen. Dit kan leiden tot een verhoogde motivatie en betrokkenheid.

 4. Trans-genrationele dynamieken: Soms kunnen problemen binnen een organisatie te maken hebben met geschiedenis en erfelijkheid. Mediums kunnen helpen deze dynamieken op te sporen en te helen, waardoor de organisatie als geheel kan groeien en bloeien.

Praktische Toepassing

Het combineren van deze twee disciplines kan in de praktijk plaatsvinden tijdens workshops, individuele sessies of teambuilding activiteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van opstellingen en mediums om een diepere laag van bewustzijn en inzicht te bereiken. Deze gecombineerde aanpak kan een waardevol hulpmiddel zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om problemen op te lossen en hun volledige potentieel te bereiken.


De Invloed van het Familiesysteem op jouw Zakelijk Succes

zakelijk succes opstellingen

Soms vindt het ondernemerschap zijn oorsprong al in de familie, overgedragen van generatie op generatie. Misschien was je grootvader een gedreven ondernemer, en voel je diezelfde passie stromen door je aderen. Of misschien is het een lang gekoesterde droom, een visie die je niet loslaat, hoeveel obstakels je ook tegenkomt. Misschien ben je wel iemand die moeite heeft met hiërarchie en liever zelf beslissingen neemt, je creativiteit vrij laat stromen zonder beperkingen.

Deze roots hebben niet alleen je handelen en beslissingen gevormd, maar kunnen ook onbewuste belemmeringen met zich meebrengen. Ze kunnen je weerhouden van het volledig benutten van je potentieel als ondernemer. Maar maak je geen zorgen, daar kan ik je bij helpen.

Met mijn intuïtieve opstellingen en diepgaande business achtergrond bied ik een unieke aanpak die verder gaat dan traditionele methoden. Ik help je om inzicht te krijgen in die verborgen dynamieken en patronen, die niet alleen je onderneming beïnvloeden, maar ook je persoonlijke groei en welzijn.

 

Misschien heb je al talloze strategieën geprobeerd, consultants ingehuurd, en toch loop je steeds weer tegen dezelfde obstakels aan.
Wat maakt mijn aanpak anders? De combinatie van de volgende disciplines: levenservaring, business achtergrond M.B.A  gericht op strategie en leiderschap. Gecombineerd met mijn therapeutische kennis, psychologie, Executive coaching, systemische opstellingen, mediumschap en mijn intuïtieve gave zorgen ervoor dat we nog dieper kunnen graven en op alle niveaus, zodat je "echt" tot de kern kan komen. 

Wil jij ook groeien, maar lukt het niet?

Wil je groeien met je bedrijf en in het ondernemerschap, maar lukt het maar niet? Opstellingen, mediumschap gecombineerd met Executive coaching biedt een oplossing. Het is niet alleen zakelijk advies; het gaat om het vinden van de balans tussen wat je bedrijf nodig heeft en wat jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

 

Herken je Blokkades
coaching helpt je om de blokkades te herkennen die je misschien niet eens bewust bent, maar die wel een grote impact hebben op je prestaties. Of je nu een startup bent die zijn eerste stappen zet, of een gevestigde ondernemer die vastzit in een patroon, mijn aanpak is op maat gemaakt voor jou.

 

Maatwerk voor Jouw Groei

Samen kunnen we kijken naar welke beslissingen het beste passen bij jouw groei, welke teamleden je het beste kunt aannemen, en hoe je de structuur van je bedrijf kunt optimaliseren voor maximale efficiëntie.

 

Concrete Stappen naar Succes

 1. Analyse en Evaluatie: Identificeer en begrijp de huidige staat van je bedrijf en persoonlijke doelen.
 2. Strategische Planning: Ontwikkel een op maat gemaakt groeiplan dat aansluit bij zowel je zakelijke als persoonlijke doelstellingen.
 3. Implementatie Ondersteuning: Voer de strategieën en plannen uit met begeleiding en ondersteuning, zodat je elke stap effectief kunt nemen.
 4. Evaluatie en Aanpassing: Meet de voortgang, evalueer de resultaten en pas de strategieën aan om continue groei te waarborgen.
 5. Jouw Visie Verwezenlijken, Het is tijd om de volgende stap te zetten, om je visie te verwezenlijken en je bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

10 Thema's voor zakelijke opstellingen 

Deze thema's kunnen je helpen om diepgaande inzichten te verkrijgen en oplossingen te vinden voor de uitdagingen binnen jouw organisatie. Het is tijd om te groeien en te bloeien!

 

 1. Leiderschap en Teamdynamiek

  • Hoe beïnvloedt jouw leiderschapsstijl de dynamiek binnen je team?
  • Welke verborgen patronen belemmeren effectieve samenwerking?
 2. Bedrijfsgroei en Strategie

  • Welke strategische keuzes passen het beste bij jouw bedrijf en visie?
  • Hoe kun je jouw bedrijf laten groeien en uitbreiden op een duurzame manier?
 3. Organisatiestructuur en Rollenverdeling

  • Wat is de meest effectieve organisatiestructuur voor jouw team?
  • Hoe kun je de rollen en verantwoordelijkheden binnen je team optimaliseren voor maximale efficiëntie?
 4. Personeelsbeleid en Talentontwikkeling

  • Welke talenten passen het beste bij jouw bedrijfscultuur en doelen?
  • Hoe kun je talent behouden en verder ontwikkelen binnen jouw organisatie?
 5. Zakelijke Besluitvorming

  • Hoe kun je betere beslissingen nemen die jouw bedrijf vooruit helpen?
  • Welke beslissingen hebben de grootste impact op het succes van jouw bedrijf?
 6. Klantrelaties en Klanttevredenheid

  • Hoe kun je de relatie met jouw klanten verbeteren en de klanttevredenheid verhogen?
  • Wat zijn de verborgen behoeften en verwachtingen van jouw klanten?
 7. Innovatie en Creativiteit

  • Hoe kun je innovatie binnen jouw bedrijf stimuleren?
  • Welke obstakels staan creativiteit in de weg en hoe kun je deze overwinnen?
 8. Balans tussen Werk en Privéleven

  • Hoe kun je een betere balans vinden tussen werk en privéleven?
  • Welke patronen in jouw werkethos beïnvloeden jouw persoonlijke leven?
 9. Conflictbeheer en Oplossing

  • Hoe kun je conflicten binnen jouw team effectief beheren en oplossen?
  • Wat zijn de dieperliggende oorzaken van conflicten en hoe kun je deze aanpakken?
 10. Bedrijfsoverdracht en Toekomstplanning

  • Hoe kun je jouw bedrijf succesvol overdragen aan de volgende generatie?
  • Wat zijn jouw lange termijn doelen en hoe kun je deze realiseren?

Loop jij voorop of sluit je achteraan? 

zakelijke opstellingen

Loop jij voorop of sluit je liever achteraan? Heb je jezelf wel eens deze vraag gesteld? Als ondernemer handel je vaak vanuit je persoonlijke ervaring en expertise. Natuurlijk heb je veel kennis vergaard, maar wat zich afspeelt in de diepere lagen van je onderbewuste blijft vaak ongrijpbaar. Toch is juist dit onderbewuste de voedingsbodem voor jouw succes.

 

Onze aanpak begint met zakelijke opstellingen en combineert persoonlijke ontwikkeling met een mix van spiritualiteit en NLP-technieken, ondersteund door een solide therapeutische basis. Hiermee ontdekken en benutten we jouw onderbewuste om een goede werk-privébalans te creëren. Zo kun je niet alleen genieten van je zakelijke traject, maar ook groeien in je persoonlijke leven.

 

Een praktijkvoorbeeld

Laten we een voorbeeld nemen van een bedrijf dat van 100 naar 20 werknemers ging. De directie stond voor een zware beslissing en voelde dat het tijd was voor een drastische verandering. Tijdens een opstelling kwam naar voren dat de directeur privé worstelde met oude familieproblemen. Hij had nooit erkenning en waardering ontvangen van zijn vader, wat een diepe impact had op zijn professionele leven. Deze onverwerkte emoties veroorzaakten op lagere termijn tekenen van een burn-out, slecht slapen, niet kunnen genieten, altijd aan staan, niet los kunnen laten en zijn gezin verwaarlozen. Deze hele onderstroom (het onderbewuste was nog bezig met het verleden en kon in het nu niet optimaal functioneren) wat weer direct onder de prestaties van het bedrijf leidde en het succes negatief beïnvloede. Hierdoor had de directie moeite met de keuze om in te krimpen, dit werd uitgesteld, het was echt een stap om terug te gaan naar 20 werknemers, het betekende gezichtsverlies en zorgde voor afwijzing. 

Middels zakelijke opstellingen en privé transformaties zijn we hiermee aan de slag gegaan en uiteindelijk lukte het om in te krimpen en zelfs een nieuw product in de markt te zetten. Door de inzichten van de opstellingen besloot de directeur om zijn energie te richten op een nieuw product dat beter aansloot bij zijn passie, en liet hij een oud product los dat gevoelsmatig niet meer bij de huidige tijd paste. Deze verandering, gedreven door een diepere zelfkennis en bewustwording, leidde uiteindelijk tot een hernieuwde focus en groei van het bedrijf. De resterende 20 werknemers vormden een hecht team dat met enthousiasme en betrokkenheid werkte aan het nieuwe doel.

Dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om de diepere lagen van je onderbewuste te verkennen. Het ontdekken en erkennen van deze lagen kan niet alleen je persoonlijke welzijn verbeteren, maar ook je bedrijf naar nieuwe hoogten brengen.

Benieuwd hoe je deze verborgen kracht kunt benutten?

Zullen we kennis maken? 

opstellingen voor ondernemers