Mama's mogen ook aan zichzelf denken

Mama's vergeet jezelf niet! Het moederschap is soms bikkelen. De hectiek van het leven kan je aardig opslokken. Maar ook het verwachtingspatroon van moeders ligt hoog. Kleding op de grond, mama ruimt het wel op! Overal staat afwas, maar wie brengt het naar de keuken? De volgende zinnen komen jullie Mama's ook vast wel bekend voor:

" Mama waar zijn mijn sportkleren? Mam wat eten we vanavond? Mam zitten de broodtrommels in mijn schooltas? en dan nog Manlief ..  Schat waar is mijn favoriete blouse… Schat hebben we nog iets lekkers in huis? Schat maak je niet zo druk
(ik hoor je denken, wie doet het anders) .."

Ik kan zo nog wel uren doorgaan, maar 1 troost, je bent niet alleen, het is gelukkig herkenbaar en dagelijkse kost voor veel moeders. Het gaat ongemerkt en het is zo vanzelfsprekend dat wij moeders maar paraat staan. Wij vervullen enorm veel taken “top managers zijn we, allemaal”.

 

Waardering

Naast het runnen van een huishouden, wat ieder op zijn manier invult, is het vaak de waardering die ontbreekt. Ik zeg niet dat het overal zo gaat, maar deze extra baan (het huishouden en gezin runnen) wordt voor lief genomen en zonder waardering uitgevoerd. Iedereen wil graag gezien worden. Dit is ook belangrijk voor je eigenwaarde en energie niveau. Een bedankje is soms al voldoende of even een extra knuffel. Tevens is het thema waardering gekoppeld aan emoties en kunnen dit triggers zijn om het gevoel van afwijzing, eenzaamheid, eigenwaarde te versterken. Als je geen waardering krijgt gaat je stressniveau ook omhoog, het overlevingsmechanisme schiet bewust of onbewust aan (afhankelijk van jouw latente behoefte)… is jouw systeem aan het peilen, ben ik nog veilig? Voldoe ik aan de verwachting van mijn omgeving? Ziet men mij of ben ik niks waard? (in de natuur kun je dan maar zo de zwakste schakel worden en dus worden opgegeten)

Zet jezelf eens in de agenda

Even op de pauzestand, denk maar eens lekker aan jezelf, dan valt het een ander ook op wat je eigenlijk ongemerkt allemaal doet. En dan heb ik het niet over de opvoeding dat is een ontdekkingstocht op zich, daar hebben we geen opleiding voor gehad. Toch zijn onze kinderen een mooie spiegel zij geven naadloos weer (op een andere manier) waar wij nog in kunnen groeien. In mijn praktijk help ik ouders ook graag met de nodige uitdagingen zoals opvoeden, emoties, gedrag, vage klachten en wat spiegels van jouw kinderen over jou vertellen.Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Regelmatig komen vrouwen naar mijn praktijk in alphen aan den rijn die zijn vastgelopen omdat ze zichzelf te weinig op de agenda hebben gezet. Te druk met van alles, over hun grenzen zijn gegaan of hun grenzen niet eens hebben gevoeld. Self-Care is een ondergeschoven kindje, van oudsher zit dit niet in ons systeem. De (dienstbare) programmatie hebben wij vrouwen gewoon overgenomen, dat was vroeger nodig om te overleven. Toen werkte alleen de man en de vrouw bleef thuis. Nog verder terug was het de man die voor eten zorgde en op jacht ging, de vrouw die bessen plukte en de leefomgeving schoon hielt. Maar tijden zijn veranderd: mannen en vrouwen gelijk. Dus vrouwen claim je tijd in de agenda.. en doe soms gewoon even niks.. Wil je wel iets doen dan kun je jezelf verwennen.. door er bijvoorbeeld echt voor jezelf te zijn en contact te maken met jou. Weet je niet hoe? Ik (Simone) help je graag. Niet alleen de buitenkant, maar zeker ook de binnenkant mag er zijn. Zichtbaar worden, zorgeloos in het leven staan, vanuit jouw kracht, dat schept energie en ruimte. Alles wat je gaat loslaten geeft ruimte in jouw systeem en straalt zich uit naar buiten.

10 Tips voor Self Care 

1.    Stress relief behandeling, brainwaves

2.    Mediteren, waar ben je dankbaar voor?

3.    Cupping massage – nek schouder klachten

4.    Wandelen in de natuur, kijk eens om je heen

5.    Verzorg jezelf eens lekker met Oriflame producten;
       Maskertje, body butter, scrub, ruikt heerlijk

6.    Persoonlijke reading, bevestiging, antwoord op vragen

7.    Acces bars – rust in je hoofd, rust in je lijf

8.    Even lekker een boek lezen, met een kopje thee

9.    Laat je eens coachen, op zoek naar jouw talent

10.  Volg leuke vrouwen blogs volgen zoals Blog | Prachtige Mama's (prachtige-mamas.nl)

of Home - LINDA.nl of mijn blog Blog I Simone van Bekkum

Winactie voor prachtige mama’s

Om alle dames eens extra in het zonnetje te zetten en te helpen met jezelf op de agenda zetten heeft praktijk Simone van Bekkum in Alphen aan den Rijn voor alle prachtige mama’s in Nederland in samenwerking met Rachel van platform prachtige mama’s een super leuke winactie opgezet. 
Een bijzondere give-away... Hiermee kun jij stralend de zomer in.

 

Wil je ook kans maken?
Onder onze instagram volgers gaan wij dit mooie pakket ter waarde van 99,95- verloten.
Een cupping therapie massage  Anti-stress en Anti cellulitis! 🤩
En daarnaast ook nog deze heerlijke Swedisch Spa scrub & Body Butter
Echt een verwennerij voor lichaam & geest. 

Reactie plaatsen

Reacties

Chantal
3 jaar geleden

Erg leuk geschreven, ik ga even op insta spieken.

Miranda Versluis
3 jaar geleden

Leuk artikel, bedankt voor de selfcare tips