Stress therapie

Je weer heerlijk vrij voelen? Reset je stress niveau

Stress is een gespannen gevoel, stress is voelbaar, maar soms ook onbewust, als je slaapt bijvoorbeeld (gespannen kaken). Stress komt voor in verschillende situaties en kan dan ook in verschillende gradaties aanwezig zijn. Stress kan adrenaline geven en dat vinden sommige mensen fijn, thrillseekers. Soms is een beetje gezonde stress ook niet erg, maar daar ligt het punt, wat is gezond? Hoe kun je dit objectief zelf bepalen? Sluimer stress kan er namelijk ook voor zorgen dat je niet kunt slapen of dat jouw systeem overbelast raakt. Stress is meestal niet fijn is. Als je stress voelt, dan ligt daar meestal een angst onder. Bijvoorbeeld angst dat je iets niet op tijd af hebt, angst dat een ander iets van je wil, of een onbewuste angst van onveiligheid. Stress gaat gepaard met een verhoogde fysiologische activiteit. Een reactie op stress zijn stressprikkels deze prikkels zetten je systeem AAN, een soort nood reactie (emergency reaction) vroeger waren deze prikkels nodig om te overleven in bedreigende situaties. Tegenwoordig hebben wij dit mechanisme helemaal niet nodig, maar toch blijft ons systeem reageren op bepaalde triggers die voor iedereen weer anders kunnen zijn. Met verschillende therapieën en technieken kan het lichaam stress reguleren en loslaten zodat het stress niveau niet opstapelt en zich ophoopt in het lichaam waardoor je systeem sneller getriggerd wordt en hierdoor ook sneller bewust of onbewust in de stress schiet. Reset daarom regelmatig je stress niveau! 

Stress is ongezond en verslechterd je immuunsysteem

Te veel stress is ongezond, verslechterd je immuunsysteem en geeft verschillende fysieke en mentale klachten. Langdurige stress verhoogt het cortisol gehalte in het bloed en dit kan schade veroorzaken. Klachten die vaak voortkomen uit te langdurig blootstellen aan stress zijn: slaapproblemen, hoofdpijn, rugpijn, aanhoudende vermoeidheid, prikkelbaar, onrustig gevoel, futloos, spierpijnen, moeite met concentreren. Jouw systeem heeft geleerd om stress vast te houden uit overleving, al vanaf onze geboorte en soms al in de buik. Kinderen kunnen zelfs de spanningen van hun ouders overnemen. Dit is wetenschappelijk bewezen, toch hoort je hier weinig over, helaas. Het is namelijk erg belangrijk voor jong en oud om regelmatig je te ontladen van stress. Dieren doen dit bijvoorbeeld door te schudden of trillen. Wij mensen hebben de neiging om het op te slaan. Ook al doen we aan sport of yoga .. toch schudden wij niet direct spanning van ons af. Ook niet zo gek dat wij ten opzichte van de Aziatische, Boeddhistische en Chinese cultuur (waar tijd voor ontspanning heel gewoon is) vast lopen. Reguleer je verleden, maak de weg vrij voor de toekomst en zorg dat je jouw stress monitort zodat het niet sluimert naar verschillende klachten. Net als eten en drinken is het fysiek en mentaal bezig zijn met ontspannen een primaire levensbehoefte. Simone van Bekkum  stress therapeut en ontwikkelde een therapie tegen stress en een methode hoe om te gaan met stress. Tevens gebruik acupunctuur en bijvoorbeeld Boks therapie en andere verschillende lichaamsgerichte technieken om op verschillende niveaus spanning los te laten.

Consult: Therapie

€ 175,00

Consult: Therapie

€ 175,00

Tijdens een therapie consult, gaan we aan de slag met verschillende therapie vormen, om zo het beste behandel resultaat te behalen. Een therapie consult kan bestaan uit een mix van:

Een combinatie van verschillende technieken wordt toegpast, of slechts 1 behandelvorm, dit is afhankelijk van de hulp vraag.
Samen bepalen wij het juiste behandelplan, zodat je snel weer in balans bent. Iedereen is namelijk anders! De meeste klanten zijn na een paar behandelingen al klachten vrij. Heb je wat meer consulten nodig of wil je echt een Life Changing Programma volgen, dan werken wij met een trajcetkaart van 11 sessies gecombineert met therapie, coaching en medium waarvan je 1 sessie, een uitbreide intake en diverse tools ter waarde van 195,- van ons cadeau krijgt.

Boek nu een consult voor een therapie vorm, een coachings afspraak of medium consult. Wij nemen contact met u op voor het inplannen van een afspraak! 

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Een cuppings consult in combinatie met acupunctuur is erg effectief tegen het opruimen van afvalstoffen, het activeren van de doorbloeding, het schoonmaken van medianen en lymfe. Het is een pure ontgiftingskuur en niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je brein! Deze behandeling is een detox voor je lichaam en geest. Daarnaast versterkt deze methode je immuunsysteem en je  energieniveau krijgt een boots. We beginnen langzaam en bouwen het op. De behandeling is niet pijnloos, de rodheid en blauwe plekken zijn zones waar afvalstoffen zich hebben opgehoopt. Het lichaam laat hierdoor zien waar de verstoring in het lijf zich bevindt. 

Effectief bij

 • Vocht vasthouden en lymfe dorstroming
 • Afvoeren van afvalstoffen
 • Afvallen en Detoxen
 • Cellulitis
 • Huidproblemen
 • Stress
 • Spierpijn
 • Rug en nek klachten
 • Fysieke problemen
 • Verslapping
 • Doorbloeding
 • Fultloos en weinig energie 

 

Je kunt kiezen voor een 30 en 60 minuten behandeling of kuurkaart
Alleen cupping
Alleen acupunctuur
Cupping in combinatie met acupunctuur 
Acupressure wordt vaak toegepast bij kinderen


Cupping Gelaat;
De 4x kuurbehandeling wordt per kwartaal gebruikt om de huid een boots te geven. Deze kuur duurt 4 weken, elke week 1 behandeling. Na deze kuur kun je het resuktaat onderhouden met eens in de 4 tot 6 weken een 30 of 60 minuten sessie. In deze behandeling wordt een fruitzuren peeling gebruikt & of masker voor optimaal resultaat.


Cupping lichaam;
Cupping lichaam kun je een keer proberen als een losse behandeling van 30 of 60 minuten. Als het resultaat je bevalt en je voelt je heerlijk energiek, dan kun je ervoor kiezen om voor een kuurbehandeling te gaan. Bijvoorbeeld 4x of 10 x verdeelt over een periode. Zo blijf je in balans, cellulitus en stressvrij