Therapie plus voor kinderen en volwassenen

In de tijd waar het leven snel gaat en veel van ons verwacht wordt, ervaren de meesten mensen en kinderen, druk van buitenaf, druk van zichzelf, een overvloed aan taken, verwachtingen en kaders. Probeer het dan maar eens jezelf emotioneel en fysiek in balans te houden. Als je al niet zo lekker in je vel zit en er komen ook nog onverwerkte emoties of situaties bij dan is de emmer al snel vol. Er ontstaan zo ongemerkt verschillende vage klachten zoals: snel moe buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen, lage weerstand, slechte hormoonhuishouding, overmatig eten of juist geen eetlust, nek rug en schouder klachten en andere, fysieke klachten en mentale klachten. Bij kinderen kan dit zich uiten in bijvoorbeeld leerproblemen, concentratie problemen, opstandig, druk, boos, verdrietig, angstig, duidelijk overprikkeld. Geef u kind de ruimte om deze emoties te tonen, ga in gesprek en komt u er alleen niet uit zoek dan professionele hulp 

 

Soms heb je even een duwtje nodig of zit je niet zo lekker in je vel.

Dat is heel menselijk.  

Therapie plus methode 

Met de therapie plus methode kun je vrij eenvoudig deze spanningen en disbalans weer op het goede spoor krijgen zodat je systeem kan resetten. Je leert weer contact te maken met je lichaam en geest. In de Westerse cultuur is ons namelijk niet aangeleerd om contact te maken met wie we echt zijn of wat we voelen of hoe om te gaan met gebeurtenissen, stress, situaties enz. Wij westerlingen stoppen liever de gevoelens weg of negeren het en vinden dat we snel weer door moeten. Even stil staan bij .. of toelaten van en reguleren van stress trigger in combinatie met het voelen van ons intelligente lichaam en brein dat zijn wij niet gewend. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg is zo'n mooi voorbeeld hiervan. Zo zijn er wel honderden uitspraken, gewoontes, aannames, en patronen die wij in westerse cultuur in ons systeem hebben opgeslagen of hebben aangeleerd, bewust of onbewust, van je ouders meegekregen of via iemand anders ingeprent. Dit noemen ze geconserveerd gedrag en brengt ons vaak alleen maar verder van wie we werkelijk zijn!

Therapieplus = een combinatie therapie 

Therapie plus bij praktijk Simone van Bekkum is een combinatie van verschillende therapie vormen zoals stress therapie in combinatie met fysieke therapie acupunctuur, Neuro Linguistisch Programmeren, lichaamsgerichte therapie, body mind release, psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, Acces Bars en bijvoorbeeld PsychK. Maar het kan maar zo zijn dat ik tijdens mijn behandeling ook mijn coaching en medium skills inzet. Hierdoor kun je vaak net even effectiever aanvoelen weke methode en onderliggende gebeurtenissen invloed hebben op de klacht of het probleem. Aangezien we mensen ook niet in hokjes kunnen plaatsen, ben ik er van overtuigt dat therapieplus een combinatie aan verschillende behandelvormen de meest effectieve manier van behandelen is. Door mijn behandelmethode leer je ook bewuster naar jezelf te kijken en je leven te resetten. 

Wil jij weten of jouw klacht behandelbaar is?

Het is vaak een behoorlijke zoektocht voordat je bij de juiste behandellaar bent. Elke arts of kindertherapeut heeft zijn of haar vakgebied. Binnen deze verschillende vakgebieden wordt er gemiddeld genomen gekeken naar je specifieke klacht of hulp vraag. Daar is op zich niks mis mee, maar het gehele plaatje of de onderliggende patronen, emoties, gebeurtenissen en klachten komen vaak niet aanbod. Met therapie plus gaan we anders de behandeling in, we kijken naar het volledige beeld, lichaam, geest, verleden, trauma, bodyscan, gedrag en spirituele verbinding. We gaan aan de slag met de verbinding tussen de klacht/vraag en het fysieke lichaam, het energetische lichaam, het mentale lichaam en emotionele lichaam. 85% van alle problemen en klachten bij zowel jong als oud wordt met deze methode binnen 5 behandelingen opgelost. Therapie plus van Praktijk Simone van Bekkum  is bewezen effectief bij: 

1. Mentale klachten: stress, angst, wrokgevoelens, trauma
2. Onrust in je lichaam, ADHD, concentratie, faalangst
3. Piekeren, slaapproblemen, eetproblemen
4. Onverwerkte emoties, rouw, verdriet, boosheid
5.(Chronische) lichamelijke klachten, pijn klachten
6. Weerbaarheid en zelfbeeld
7. Fysieke ongemakken 

Zit jouw klacht of hulp vraag er niet tussen? Je kunt ons altijd een contact mail sturen.