We zijn weer open, locatie Alphen aan den Rijn

Reset je stress niveau

Vanaf 3 maart mogen alle contactberoepen weer open, zo ook praktijk Simone van Bekkum in Alphen aan den Rijn. Als stress therapeut is er juist behoefte om even te ontladen en weer in balans komen. Tip: reset je stress niveau! Waarom? Het is voor iedereen een gekke tijd, waar je veel meer binnen zit en soms een hoop onzekerheid ervaart. Al deze onzekerheid, eenzaamheid, verveling, angst (om besmet te raken) en spanning: gaat hoe dan ook in je lijf zitten, dat is nauw eenmaal een natuurlijk overlevingsmechanisme. Het onderbewuste is alert bij gevaar omdat het de vijand niet kan inschatten. Zelfs de meest rustige mensen die niet direct de gevolgen van corona ervaren pikken deze spanning onbewust op. Uiteindelijk zijn we allemaal een collectief van energie. Voel je dan ook niet vreemd, anders of gek als je je even niet zo lekker voelt.


Ook je hoofd en lijf kunnen nu anders reageren. Weet dan dat jouw mechanisme gewoon bezig is met de situatie te integreren, want zo knap is ons systeem. Ons systeem past zich aan naar de omstandigheden. Nu dat contact beroepen weer open mogen is het wel belangrijk dat je deze spanning los gaat laten. Het ene mens is gevoeliger dan de ander, maar het lichaam en de geest moet het seintje krijgen van: "het is oké," je mag loslaten en hoeft niet op scherp te staan voor verandering. Dit kun je doen door lichaamsgerichte therapie, oefeningen, buiten sporten, of de energie weer lekker te laten stromen door acupunctuur. Je hoofd leeg maken en het onderbewuste te resetten door acces bars of een Psych K behandeling, dit zijn allemaal manieren om lichaam en geest in balans te brengen, ook als je verder geen therapie of coaching nodig hebt. Het resetten van je mind en lijf vooral nu dat het voorjaar in aantocht is een goede methode om de beste versie van jezelf te zijn, worden en blijven. 

Loop je vast in je doelen? 

Loop je vast in je doelen, of kun je even niet de puf vinden om de focus te houden. Weet je niet zo goed hoe je nu verder moet in deze corona tijd? Met een 1 op 1 coaching sessie kun je even kort van sparren en de boel weer op de rit zetten, zodat je vrij snel weer de spirit kan vinden om voor jouw (echte) doelen te gaan. Lopen dingen niet zoals je wilt of is de rek eruit? Misschien zijn je plannen ineens wel gewijzigd door de Lock down of corona crisis. Iedereen weet, dat het dan geen zin heeft om bij de pakken neer te gaan zitten of je hoofd te beugen over wat er allemaal niet meer kan. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Even een zetje in de richting een klankbord of iemand die de lading van de emotie afhaalt kan enorm bevrijdend werken en ervoor zorgen dat je weer in beweging komt. Tevens helpt mijn mediamieke gaven mee om blokkade en of knelpunten aan te voelen. Soms weet je zelf niet eens wat jouw weerstand of blokkades is, het zit vaak al zolang in je systeem. De spiegel voorhouden en benoemen welke patronen er nu in de weg zitten, waar onderbewuste en lijf op resoneert kan heel erg helpen. Hierdoor kun je sneller stappen maken ook in deze corona tijd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.