Psoas massage, een goed gevoel vanuit je buik!

 

De psoas is onze stress spier?

Wanneer wij stress ervaren en ergens van schrikken, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens te vluchten, vechten of te bevriezen. De psoas wordt ook wel onze stress spier genoemd. Ongemerkt houden via onze psoas spier van alles vast. Sommige mensen noemen deze spier zelfs "De spier van de Ziel". Dit komt omdat deze spier emoties oppikt die in verbinding staan met je ziel en emotionele wereld. Het is nou eenmaal zo dat alles wat in je leven gebeurt moet worden verwerkt door het lichaam & de geest. Tijdens deze verwerking (processing/regulatie, hoe je het ook wilt noemen) Is de Psoas de Master in dit lichaamsprocess. Je kunt je dus voorstellen dat deze spier echt wel wat aandacht verdient. Deze spier is alleen heel lastig zelf te vinden en zit diep verstopt in het bekken en heup gebied. De psoas (Iliopsoas spier) loopt zelfs door tot je rug. Het losmaken van deze spier en je buikwand/ organen kan echt ruimte en opluchting geven. Een gespannen buik-gebied en Psoas veroorzaakt namelijk tal van klachten en kan je gehele gezondheid beinvloeden. 

 

De meest voorkomende klachten van een gespannen psoas zijn:

♡ Lage rugpijn
♡ Heup & bekken klachten
♡ Emotionele disbalans
♡ Geblokkeerde ademhaling
♡ Onverklaarbare buikpijn
♡ Darmklachten en obstipatie

♡ Laag libido en pijnklachten
♡ Je niet verbonden voelen 

 

Tijdens een Psoas Massage

Een goed gevoel komt vanuit je buik zeggen we toch altijd? Precies daarom is het noodzakelijk om niet alleen de psoas maar de buik en je organen ook mee te nemen tijdens deze massage. De levensenergie kan pas weer goed stromen als (energetische) blokkades, knopen en andere barrières in de buik zich kunnen loslaten.

Het ontspannen van de psoas spier kost wel even tijd, de spier moet weer leren ontspannen en zijn emotie geheugen loslaten zodat deze spier ook MAG ontspannen. Door de Psoas en de organen aan te pakken komt het buikgebied weer in optimale functie. Een gevoel van soepelheid, een betere stoelgang en ontspanning treden op. Daarnaast wordt het orgaanstelsel beter doorbloed en merk je vaak dat de energie weer gaat stromen en de ademhaling rustigere wordt.

Blokkades in de buik uiten zich vaak op; lichamelijk, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau. Niet verwerkte emoties manifesteren zich letterlijk in je lijf en vormen zo een extra belasting voor je organen.

In deze massage werk ik met een combinatie van masseren, triggerpoints, cupping, healing en acupunctuur. Op een zachte wijze wordt alles los gemaakt, sta er dus niet versteld van als het effect op vele manieren te voelen en te merken zal zijn…

Ontgiften:
Gevoel komt namelijk binnen in de buikstreek, door deze psoas orgaan massage zorg je voor een ontgifting van al je spieren en organen in de buikstreek, dit biedt vele voordelen voor je gezondheid en energieniveau. Het brengt letterlijk jouw lichaam weer in balans.

Emoties:
Het kan zijn dat het tijdens deze sessie je even te veel wordt, emoties of trauma's komen los, laat dit gebeuren, weet dat je in goede handen bent en dat ik je als psychotherapeut, en spiritueel coach hier doorheen begeleidt. 

Meest gestelde vragen Psoas Orgaan Massage

Doet een een Psoas Orgaan Massage pijn?
Deze massage kan best gevoelig zijn, we masseren tot diep in het weefsel en verschillende triggerpoints kun echt wel even pijn doen, maar weet dat dit juist even nodig is om weer een goede doorstroming op gang te brengen. 

 

Hoelang duurt een psoas orgaan massage?
Deze massage duurt +/- 55 minuten. Je wil namelijk niet te lang op de organen en psoas masseren vooral niet de eerrste keer. We bouwen het rustig op!

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 
Het is aan te raden om minimaal 3 behandelingen kort achter elkaar te plannen en daarna 1x per maand of per 2 maanden als onderhoud. Op deze manier blijft je gehele systeem op peil.

 

Hoeveel kost deze massage?

Deze massage kost 110.- (incl. btw) voor 55 minuten. Een cadeutje aan jezelf en een toegevoegde waarde voor een gezonde lijfstyle

 

Wat kan ik verwachten tijdens deze massage?
Dat is voor iedereen verschillend, emotioneel, ontspannen, opluchting, gevoel van doorstroming, detoxing, minder opgeblazen buik, strakke buik, heel moe, diaree, boeren, juist veel energie. Sommige mensen ervaren het zelfs als thuiskomen in hun eigen lichaam!

Hoe weet je wat goed is voor mij? 
We gaan stap voor stap kijken wat voor jou nodig is en tijdens de eerste sessie doen we een uitgebreide annamense zodat jij precies krijgt wat goed is voor jou! We bouwen het op!

 

Cupping, Acupunctuur en Healing waarom doe je dit tijdens behandeling?
Ik geloof zelf heel erg in combinatie therapie , ieder mens is anders en heeft een andere toelaatbaerheid of benadering nodig om tot zijn of haar gewenste doel te komen. Hiervoor bestaat geen standaard massage, daarom vind ik het belangrijk om wat nodig is toe te passen. Soms is dat meer masseren, soms is dat healing, of acupunctuur, soms bewustwording en soms cupping. Ik hou zelf graag deze vrijheid want hou niet van hokjes oplossingen. 

 

Heb je nog vragen of staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact met mij op,
ik help je graag,

♡ Liefs SIMONE

Nieuw

Psoas Orgaan Massage

€ 195,00 € 175,00
Nieuw

Psoas Orgaan Massage

€ 195,00 € 175,00

Wanneer wij stress ervaren en ergens van schrikken, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens te vliuchten, vechten of bevriezen. Ongemerkt houden via onze psoas spier van alles vast. De psoas wordt ook niet voor iets de spier van ziel genoemd. Een gespannen.


Het ontspannen van de psoas spier kost wel even tijd, de spier moet weer leren ontspannen en zijn emotie geheugen los laten zodat deze spier ook MAG ontspannen. Door de Psoas en de organen aan te pakken komt het buikgebied weer in optimale functie.

Psoas spier veroorzaakt : 

♡ Lage rugpijn
♡ Heup & bekken klachten
♡ Emotionele disbalans
♡ Geblokkeerde ademhaling
♡ Onverklaarbare buikpijn
♡ Darmklachten en obstipatie
♡ Je niet verbonden voelen